Dataskydds- och integritetspolicy

Vilkor

Villkoren gÀller för besökare och kunder pÄ vietnamesisktkaffe.se

1.PERSONUPPGIFTER och GDPR

HÀr hittar du vilkor hos Vietnamesisktkaffe.se Se vÄr dataskydds- och integritetspolicy för fullstÀndig information om hur dina personuppgifter behandlas lÀngre ned.

PERSONUPPGIFTER OCH KÖPINFORMATION

Vi vÀrnar om den information du gett oss och lÀmnar inte ut den nÀr det inte behövs. För att kunna fullfölja vÄra antaganden sÄ mÄste personuppgifter lÀmnas ut till vietnamesisktkaffe.se samarbetspartners. Till Exempel DHL för att kunna leverera vÄra försÀndelser. FullstÀndig information hittar du i vÄr dataskydds- och integritetspolicy lÀngre ned.

PERSONUPPGIFTSLAGEN

Alla personuppgifter, personnummer och uppgifter om kontot och köp (kvittoinformation) hanteras i enlighet med general data protection regulation(GDPR). Personuppgiftsansvarig Àr firmatecknare för vietnamesisktkaffe.se, organisationsnummer 851O24-6211. Uppgifterna om köp sparas i maximalt 24 mÄnader och behandlas för att kunna administrera och informera om eventuella felaktigheter pÄ produktbatcher, exempelvis allergener och felaktiga innehÄllsförteckningar. som kan vara förknippat med ohÀlsa och hÀlsovÄdlighet. Personuppgifter fÄr lÀmnas ut till samarbetspartner (se Information till tredje part och TjÀnsteleverantörer).

INFORMATIONEN ANVÄNDS SÅHÄR

Vi levererar varor och förser dig med relevant service eller annan kunduppföljning i enlighet med gÀllande lagstiftning eller pÄ din begÀran.

RÄTTIGHETER

Du har rÀtt att nÀr som helst rÀt att kontakta oss och begÀra att vi raderar de personuppgifter som vi har samlat in om dig. Du har ocksÄ rÀtt att begÀra att vi korrigerar eller raderar uppgifter som Àr felaktiga. En gÄng per Är kan du kostnadsfritt fÄ tillgÄng till personuppgifterna vi har om dig. Om du anser att vÄr bearbetning pÄ nÄgot sÀtt Àr felaktig har du rÀtt att göra en anmÀlan till Datainspektionen.

  1. DATASKYDDS- OCH INTEGRITETSPOLICY

Personuppgifterna som vi samlar in om dig kan komma frĂ„n Vietnamesisktkaffe.se webbplatser (bĂ„de egna och andra webbplatser samt sociala nĂ€tverk som tillhör tredje part, e-post, och andra elektroniska meddelanden) Även frĂ„n allmĂ€nt tillgĂ€nglig information frĂ„n sociala nĂ€tverk.

De hÀr uppgifterna samlar vi in.

Vi samlar in personliga kontaktuppgifter som namn, postadress, e-postadress, information pĂ„ sociala nĂ€tverk eller telefonnummer. Även information som du frivilligt lĂ€mnar oss om dina erfarenheter av vĂ„ra produkter och tjĂ€nster sparas.

Betalning

Vid betalning samlas informationen kring ditt köp.Adress, leveransadress och kontokortsuppgifter, detta för att kunna behandla ditt köp. Denna information delas ocksÄ med vÄr tredjepart som i slutÀndan hanterar betalningen.

Tekniska uppgifter

Uppgifter om utrustning som du anvÀnder för att koppla upp dig till vÄr webbplats som IP-adressen till din dator, eller surfenhet, typ av operativsystem samt webblÀsartyp med versionsnummer och tid pÄ dygnet. Om du kopplar upp dig till vÄr webbplats med en smartphone eller annan mobil enhet kan vi ocksÄ samla in uppgifter om telefonens  ID, annonserings-ID, geografisk plats och liknande data.

Uppgifter om anvÀndning av webbplatser

VÄr webbplats anvÀnder automatisk datainsamlingsteknik för att samla in vissa uppgifter om din aktivitet, till exempel vilka lÀnkar du klickar pÄ, hur lÀnge du stannar pÄ varje sida, vilka produkter du lÀgger i varukorgen och liknande information om ditt besök hos oss. Denna information hÀmtas in automatiskt med hjÀlp av cookies (webblÀsarcookies, flashcookies och google analytics) och webbsignaler samt med hjÀlp av spÄrningstjÀnster frÄn tredje part. LÀs mer under Anpassa dina personuppgifter och Cookies/liknande teknologier.

Konsumentskapat innehÄll

InnehÄll som du skapar och sedan delar med oss genom att ladda upp det till nÄgon av vÄra webbplatser eller appar, inklusive appar pÄ sociala nÀtverk som Facebook. Det kan vara fotografier, videoklipp, personliga berÀttelser eller annat. NÀr det Àr tillÄtet kan vi samla in och publicera konsumentskapat innehÄll i samband med en lÄng rad aktiviteter, inklusive tÀvlingar och andra kampanjer, webbcommunity- och konsumentaktiviteter samt medverkan i tredje parts sociala nÀtverk.

Information i sociala nÀtverk

Information som du delar offentligt pÄ ett socialt nÀtverk eller information som ingÄr i din profil i ett socialt nÀtverk som tillhör tredje part (som till exempel Facebook) och som du tillÄter nÀtverket att dela med oss. HÀr ingÄr grundlÀggande kontoinformation (namn, e-postadress, kön, födelsedag, hemort, profilbild, anvÀndarnamn, vÀnlista och liknande) och ytterligare information eller aktiviteter som du tillÄter det sociala nÀtverket att dela. Vi fÄr uppgifter om din profil eller delar av profilen pÄ ett socialt nÀtverk varje gÄng du hÀmtar eller kommunicerar med en Vietnamesisktkaffe.se-webbapplikation pÄ ett socialt nÀtverk som Facebook, varje gÄng du anvÀnder en funktion för socialt nÀtverkande som Àr integrerad i en Vietnamesisktkaffe.se-webbplats (som Facebook Connect) eller varje gÄng du kommunicerar med oss genom ett socialt nÀtverk. För att lÀsa mer om hur dina uppgifter i sociala nÀtverk som tillhör tredje part hÀmtas in av Vietnamesisktkaffe.se, eller om du inte gÄr med pÄ att dela med dig av uppgifter frÄn sociala nÀtverk, besök webbplatsen för respektive socialt nÀtverk.

Betalningsuppgifter och ekonomisk information

HÀr gÀller all information som vi behöver för att slutföra en bestÀllning eller som du anvÀnder för att göra ett köp, till exempel betal- eller kreditkortsuppgifter (kortinnehavarens namn, kortnummer, sista giltighetsdag) eller andra former av betalningar. Vi har sjÀlva inte tillgÄng till bankuppgifter sÄsom kreditkortsuppgifter, utan de handhas av anslutna bankleverantörer. Oavsett metod hanterar vi betalningsinformation och ekonomiska uppgifter pÄ ett sÀtt som överensstÀmmer med gÀllande lagar och standarder som till exempel Payment Card Industry Data Security Standard.

Samtal till kundtjÀnst

Samtal med vÄr kundtjÀnst kan komma att spelas in i enlighet med gÀllande lagstiftning för lokala operativa behov (till exempel i kvalitets- eller utbildningssyfte) och i vissa fall för att arkivera bevis pÄ medgivande vid direktmarknadsföring och profilering. Kontokortsuppgifter spelas inte in. Om det krÀvs enligt gÀllande lag informeras du om inspelningen i början av samtalet och fÄr möjlighet att neka till den.

SÄ hÀr samlar vi in informationen.

Loggfiler

Vi samlar in uppgifter i form av loggfiler som registrerar aktiviteten pÄ webbplatserna och samlar in statistik om dina surfvanor. Uppgifterna skapas automatiskt och hjÀlper oss att söka fel, förbÀttra prestanda eller upprÀtthÄlla sÀkerheten pÄ webbplatserna.

Webbsignaler

Webbsignaler Àr smÄ strÀngar med kod som skapar en grafisk bild pÄ en webbsida eller i ett e-postmeddelande och som har till syfte att överföra data tillbaka till oss. Information som samlas in via webbsignaler kan innehÄlla tekniska uppgifter som IP-adress och information om hur du svarar pÄ en e-postkampanj (som vilken tid e-postmeddelandet öppnades och vilka lÀnkar du klickar pÄ i meddelandet). Vi kan anvÀnda webbsignaler pÄ vÄra webbplatser eller infoga dem i e-postmeddelanden du fÄr frÄn oss. Vi anvÀnder information frÄn webbsignaler för en rad olika syften, bland annat trafikrapporter för webbplatsen, för att rÀkna unika besökare, reklam, granskning och rapportering av e-post samt individuell anpassning av webbplatsen.

KundtjÀnst

NÀr vi svarar pÄ förfrÄgningar och andra Àrenden hÀmtar vi oftast de kontaktuppgifter och den information (som orderstatus, tekniska problem, frÄgor eller klagomÄl om produkter, allmÀnna frÄgor) som vi behöver för att lösa frÄgan.

TÀvlingar, marknadsföring och andra kampanjer

Vi kan komma att anvÀnda dina personuppgifter för att ge dig information om varor eller tjÀnster (som marknadsföringsmaterial, kampanjer eller erbjudanden). Det kan vara genom e-post, annonser, SMS, telefonsamtal och postala utskick i den omfattning som gÀllande lagstiftning tillÄter. En del av vÄra kampanjer kan genomföras pÄ tredje parts webbplatser och/eller i sociala nÀtverk. Denna anvÀndning av dina personuppgifter Àr frivillig, vilket innebÀr att du kan neka till behandling av dina personuppgifter för det hÀr ÀndamÄlet genom att se över dina sekretess och marknadsföringsinstÀllningar för respektive nÀtverk det gÀller.

Sociala nÀtverk

För att skicka dig annonser och kommunicera med dig i sociala nĂ€tverk anvĂ€nder vi dina personuppgifter nĂ€r du interagerar med funktioner i tredje parts sociala nĂ€tverk, som till exempel ”gilla”-funktioner. Du kan ta reda pĂ„ mer om de funktionerna och vilka profiluppgifter vi kan fĂ„ om dig, plus hur du gör för att undvika att lĂ€mna ut uppgifterna genom att lĂ€sa igenom det sociala nĂ€tverkets integritetspolicy.

Individuell anpassning (offline och online)

Med ditt medgivande (om sÄ krÀvs) anvÀnder vi dina personuppgifter för att analysera dina preferenser och vanor, för att förutse behov, för att förbÀttra och skrÀddarsy din upplevelse pÄ vÄra webbplatser och i vÄra appar, för att sÀkerstÀlla att innehÄll frÄn vÄra webbplatser/appar Àr optimerat för dig och din dator eller enhet och för att du ska kunna anvÀnda dig av interaktiva funktioner om du önskar. Vi minns till exempel ditt anvÀndarnamn, din e-postadress eller skÀrmnamn sÄ att du snabbt kan logga in nÀsta gÄng du besöker vÄr webbplats eller sÄ att du lÀtt hittar de varor du tidigare lagt i din kundvagn. UtifrÄn den informationen och med din tillÄtelse (om sÄ krÀvs) kan vi ocksÄ visa dig specifikt vietnamesisktkaffe.se-innehÄll eller kampanjer som Àr skrÀddarsydda för dina intressen. AnvÀndningen av dina personuppgifter Àr frivillig, vilket innebÀr att du kan neka till behandling av dina personuppgifter för detta ÀndamÄl.

Orderuppfyllelse

Vi anvÀnder dina personuppgifter för att bearbeta och leverera dina bestÀllningar, informera dig om status för din bestÀllning, kontrollera adresser, verifiera din identitet och andra bedrÀgeriförebyggande aktiviteter. Det innebÀr att vi anvÀnder vissa personliga kontaktuppgifter och betalningsinformation.

Andra allmÀnna ÀndamÄl (som interna undersökningar, analys och sÀkerhet)

I enlighet med tillÀmplig lagstiftning anvÀnder vi din information för andra allmÀnna affÀrsÀndamÄl, som interna marknadsföringsstudier och demografiska undersökningar och för att mÀta effektiviteten i reklamkampanjer. Om du har flera medlemskonton förbehÄller vi oss rÀtten att slÄ ihop kontona till ett enda konto. Vi anvÀnder ocksÄ dina personuppgifter för att trygga vÄr egen sÀkerhet.

Information till tredje part.

TjÀnsteleverantörer

HÀr menar vi utomstÄende företag som vi anlitar för att hjÀlpa oss bedriva vÄr verksamhet (som orderuppfyllelse, betalningshantering, bedrÀgeribekÀmpning och identitetskontroll, skuldindrivning, drift av webbplatser, supporttjÀnster, kampanjer, webbutveckling, kundtjÀnst med mera). TjÀnsteleverantörer och deras personal har bara tillÄtelse att anvÀnda dina personuppgifter Ä vÄra vÀgnar för de sÀrskilda uppgifter som de har att utföra efter vÄra anvisningar. De Àr skyldiga att hÄlla dina personuppgifter konfidentiella och sÀkra. Om det krÀvs enligt gÀllande lag kan du fÄ en lista över leverantörer som behandlar dina personuppgifter.

Tredjeparter

Stripe https://stripe.com/se Àr en av de betallösningar som vi anvÀnder oss utav. De hanterar dina kortbetalningar.

Paypal https://www.paypal.com Paypal behandlar dina betalningar och krÀver att du godkÀnner deras vilkor för anvÀndning.

DHl Freight http://dhlfreight.se/ De levererar försÀndelserna och har sÄledes tillgÄng till namn och adress, dom i sin tur har avtal med lokala ombud.

One.com https://www.one.com/ One har serverpark i danmark och driver webhotellet som vietnamesisktkaffe.se ligger pÄ. De personuppgifter som vi behöver för att hantera ordrar lagras pÄ deras krypteradeservrar tills dom inte lÀngre behövs.

Hotjar https://www.hotjar.com/ Analysverktyg som kollar hur folk anvÀnder vÄr webbutik genom att mÀta hur ofta olika saker klickas pÄ.

Google Analytics https://analytics.google.com SpÄrar ditt anvÀnde av denna webbsida, dock anonymt, det gÄr ej att koppla den informationen till din person eller ip nummer.

PĂ„ grund av juridiska orsaker

Om vietnamesisktkaffe.se eller dess tillgÄngar förvÀrvas av eller slÄs samman med ett annat företag, inklusive genom konkurs, kan vi komma att dela med oss av dina personuppgifter till nÄgon av vÄra efterföljare. Vi kan ocksÄ lÀmna ut dina personuppgifter till tredje part nÀr det krÀvs enligt gÀllande lag, i samband med rÀttsliga förfaranden (som till exempel svar pÄ en begÀran frÄn behörig brottsbekÀmpande myndighet, för att skydda vÄra rÀttigheter, vÄr integritet, sÀkerhet, egendom eller allmÀnheten, eller för att genomdriva avtalsvillkor eller villkor för vÄr webbplats).

SÄ hÀr skyddas dina personuppgifter.

I enlighet med gÀllande lagstiftning anvÀnder vi dina personuppgifter under sÄ lÄng tid som krÀvs för att uppfylla de syften för vilka dina personliga data samlats in (eller för att iaktta tillÀmpliga rÀttsliga krav). Personuppgifter som anvÀnds för att ge dig en individualiserad upplevelse bevaras under sÄ lÄng tid som Àr tillÄtet enligt gÀllande lagstiftning.

Personer som har tillgÄng till dina personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas endast av behörig personal vid utförandet av deras arbetsuppgifter och beroende pÄ de ÀndamÄl för vilka dina personliga uppgifter har samlats in (personal som skickar din order har till exempel tillgÄng till din adress).

ÅtgĂ€rder i driftsmiljöer

Vi lagrar dina personuppgifter i driftsmiljöer som anvĂ€nder fullgoda sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rder för att förhindra obehörig Ă„tkomst. Vi följer rimliga standarder för skydd av personuppgifter. Överföring av information via internet Ă€r tyvĂ€rr inte helt sĂ€ker. Även om vi gör vĂ„rt bĂ€sta för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera datasĂ€kerheten vid överföring genom vĂ„ra webbplatser. Skulle vi upptĂ€cka integritetsbrott meddelar vietnamesisktkaffe.se Datainspektionen och de berörda kunderna.

Överföring av dina personuppgifter

Lagring och bearbetning av dina personuppgifter enligt ovan kan krĂ€va att dina personuppgifter i slutskedet överförs till och/eller lagras pĂ„ en destination utanför ditt hemland, exempelvis Danmark och NederlĂ€nderna, men inom EU enligt gĂ€llande regelverk. Överföring av data till lĂ€nder utanför EU krĂ€ver att landet i frĂ„ga har ett avtal med EU (likt Privacy Shield i USA), eller att landet anses ha tillrĂ€cklig datalagstiftning. Genom att godkĂ€nna villkoren i denna policy ger du sĂ„ lĂ„ngt lagen tillĂ„ter ditt medgivande till denna överföring, lagring och/eller bearbetning. Du godtar ocksĂ„ att detta kan ske till eller i lĂ€nder som erbjuder en lĂ€gre skyddsnivĂ„ Ă€n ditt hemland.

Cookies och anpassa dina personuppgifter.

Cookies/liknande teknologier

Du kan stÀlla in din webblÀsare pÄ att blockera alla eller vissa cookies eller att meddela dig nÀr en webbplats anvÀnder cookies. En cookie Àr en liten textfil som skickas frÄn vÄr webbserver och som sparas av din webblÀsare. Det finns tvÄ typer av cookies: sÄdana som lagras en lÀngre tid pÄ din dator och sÄdana som försvinner nÀr du stÀnger ner din webblÀsarensÄ kallade sessioncookies.

SĂ„ kan du undvika cookies

Vill du inte acceptera cookies kan din webblÀsare stÀllas in sÄ att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gÄng en webbplats begÀr att fÄ lagra en cookie. Genom webblÀsaren kan ocksÄ tidigare lagrade cookies raderas. Se webblÀsarens hjÀlpsidor för mer information. Du kan ocksÄ radera cookies manuellt frÄn din hÄrddisk nÀr som helst. VÀljer du att inte acceptera cookies kan du fortfarande besöka vÄr sajt men utan möjlighet att genomföra köp.

Du behöver inte godkÀnna eller anvÀnda cookies för att titta pÄ produkter och fÄ prisinformation, men för att kunna logga in och genomföra köp krÀvs det att du accepterar sessionscookies. vietnameisktkaffe.se sparar ingen personlig information genom Cookies.

Annonsering, marknadsföring och kampanjer

Du kan nÀr som helst sÀga upp marknadsföringskommunikation frÄn alla medier vi kontrollerar genom att kontakta info@vietnamesisktkaffe.se. Observera att Àven om du sÀger upp marknadsföringsmeddelanden kan du fortfarande fÄ administrativa meddelanden frÄn oss, till exempel orderbekrÀftelser eller annan transaktionsinformation, meddelanden om kontoaktiviteter (kontobekrÀftelser, Àndringar av lösenord med mera) och andra viktiga meddelanden.

Intressebaserad reklam

Vi kan samarbeta med reklamnÀtverk och andra leverantörer av reklamtjÀnster som vi anlitar för att producera reklam pÄ internet. En del av reklamen anpassas efter dina intressen baserat pÄ information som samlas in pÄ vietnamesisktkaffe.se-webbplatser eller pÄ icke-anknutna webbplatser över tid.

FÄ tillgÄng av dina uppgifter.

DÀr det föreskrivs genom lag har du, dina eftertrÀdare, representanter och/eller ombud rÀtt att fÄ tillgÄng till, granska och begÀra en fysisk eller elektronisk kopia av de uppgifter vi har om dig. Du kan ocksÄ ha rÀtt att begÀra information om kÀllan till dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rÀttigheter genom att kontakta oss. Vi kommer dÀrefter att vilja sÀkerstÀlla din identitet. Om begÀran skickas in av en annan person Àn dig och inget bevis medföljer att begÀran kommer frÄn dig, kommer begÀran att avvisas. Observera att alla uppgifter som lÀmnas till oss behandlas i enlighet med gÀllande lagstiftning och i den utstrÀckning lagen tillÄter.

Ändring och borttagning av personuppgifter

DÀr det föreskrivs genom lag kan du, dina eftertrÀdare, representanter och/eller ombud begÀra borttagning, rÀttelse eller Àndring av dina personuppgifter, neka till behandling av personuppgifter, begrÀnsa anvÀndning och utlÀmnande av personuppgifter och Äterkalla medgivande till behandling av personuppgifter. Observera att i vissa fall kan vi inte ta bort dina personuppgifter utan att samtidigt ta bort ditt anvÀndarkonto. Det kan krÀvas att vi behÄller en del av dina personuppgifter efter att du begÀrt borttagning för att uppfylla vÄra skyldigheter enligt lag eller avtal. Det kan ocksÄ vara tillÄtet enligt gÀllande lag att vi behÄller vissa personuppgifter för att tillgodose vÄra affÀrsbehov. Vissa av vÄra webbplatser har en sÀrskild funktion för att granska och redigera de personuppgifter som du lÀmnat oss. LÀgg mÀrke till att vÄra registrerade kunder mÄste kunna styrka sin identitet (till exempel inloggningsnamn/e-postadress, lösenord) innan de fÄr tillgÄng till kontoinformation och kan göra Àndringar. Detta hjÀlper oss att förhindra obehörig Ätkomst till ditt konto. Observera att alla uppgifter som lÀmnas till oss behandlas i enlighet med gÀllande lagstiftning och i den utstrÀckning lagen tillÄter.

KONTAKT

Har du frÄgor eller vill lÀmna synpunkter pÄ policyn och vÄra sekretessrutiner, kontakta oss pÄ: info@vietnamesisktkaffe.se