SÄ hÀr tillagar du kaffet

Hur tillagar man vietnamesiskt kaffe?

  1. Ta ur pressen ur filtret. LÀgg i 1,5-3 (beroende pÄ hur starkt du vill ha det 1,5 Àr bra att starta med) kaffemÄtt med kaffepulver, skaka filtret sÄ att kaffet lÀgger sig jÀmnt.
  2. LĂ€gg i pressen igen, fixera kaffet men pressa inte.
  3. SÀtt nu ihop filtret som det kom i kartongen och placera det er kopp, eller gÀrna ett högsmalt highballglas!
  4. HÀll i en liten skvÀtt kokande vatten, sÄ att det tÀcker kaffet. LÄt det sugas upp och fyll sedan pÄ med vatten hela vÀgen upp. (SÄ nÀr som pÄ en halv centimeter eller sÄ.)
  5. Nu har du dÄ gjort vietnamesiskt, den varma varianten! Vill du göra iskaffet sÄ fortsÀtt med stegen nedan.
  6. Öppna burken med sötad kondenserad mjölk. Enklast Ă€r om du bara öppnar burken lite, sĂ„ det blir en liten hĂ€llpip.
  7. HÀll rakt ur burken, ca 1/3 del av mÀngden kaffe. Kan vara svÄrt att dosera, sÄ smaka av kan vara lÀmpligt i början!
  8. LĂ€gg nu i 3-4 isbitar och njut av din kreation.

 

 

kaffeochchoklad

Vill man göra detta riktigt snyggt, sÄ hÀller du i mjölken före kaffet börjar rinna, sÄ att det droppar ner i mjölken och skiktar sig vackert!

TA MIG TILL BUTIKEN!